Programma

PROGRAMMA

Before you Go
Dare to Go begint al in Nederland. Voor we vertrekken ga je eerst in kaart brengen waar je ontwikkeling ligt. Noem het jouw roadmap. Wat is nodig om jezelf verder te ontwikkelen? Welke behoeften liggen daaronder? Wat wil je zichtbaar krijgen, welke patronen wil je doorbreken? Hoe zorg je ervoor dat je deze ontwikkeling ook daadwerkelijk gaat waarmaken?

De basis voor een geslaagde gezamenlijke reis ligt in de voorbereiding. We zullen elkaar dan ook eerst in Nederland treffen om kennis te maken, te delen wat je in kaart hebt gebracht, individuele en gemeenschappelijke vragen te onderzoeken en in te kleuren, te leren van elkaar en vooral te genieten en je te verwonderen van wat er komen gaat.

Let’s Go
Jouw roadmap ligt klaar, je koffers zijn gepakt en we gaan op pad. Voordat we op de plaats van bestemming zijn heb je misschien wel de behoefte om de anderen wat beter te leren kennen, of je wat meer in te lezen, want we zijn wel even onderweg.

Dan komen we aan op de plek die jouw innerlijke wereld gaat veranderen. De plek van rust, ruimte, wijsheid en verbinding. De plek waar jij de verdieping ingaat, los van bekende kaders en dagelijkse gewoonten, vlak onder de rook van Gunung Agung.

Deze reis kent een aantal pijlers van waaruit we gaan werken:
Herijken
De omgeving is gericht op het wegnemen van externe prikkels, de dagelijkse drukte en hectiek van ons bestaan. Geen werk, geen laptop, mobiele telefoon, weg van ingesleten verslavingen en patronen. Hier kom je tot rust en concentratie. Hier ga je luisteren. Vooral naar jezelf.
Energie ervaren
Juist achter de klanken van dit drukke bestaan, de geluidjes van je mobiel, de doorlopende meetings, bruist de energie. Dé bron voor vernieuwing. Het is tijd om deze energie aandacht te geven en weer opnieuw te voelen.
Bloeien
Doen waar je méér van wilt: groeien, bloeien en exploreren maar vooral daar van genieten.

De reis
Globaal ziet deze reis er als volgt uit:

Dare to Go - de 5 elementen

Panca Maha Bhuta
Op deze drie pijlers (herijken, energie ervaren en bloeien) rusten de vijf elementen die de basis leggen voor deze (innerlijke) reis. Met diepere wijsheid, bijzondere rituelen, indrukwekkende werkinstrumenten en smaakvolle ingrediënten. Het exacte programma volgt uit de ontwikkeldoelen, in plaats van andersom.

 

Dare to Go - EtherEther
Oorspronkelijkheid, de bron. Het element dat je los maakt van je persoonlijkheid, het element van verbinding en integratie met de totaliteit van het leven.

 

Dare to Go - AardeAarde
Vorm en zekerheid. Letterlijk fysiek en tastbaar voelen wat het is om geaard te zijn. Voelen wat je behoeften zijn en hoe je jezelf hierin kan voeden. Hier ligt de relatie met namen op het leren zien van jouw potentieel, kwaliteiten, denkpatronen en je valkuilen, ontwikkeling en patronen. Hoe goed zorg ik voor mezelf.

 

Dare to Go - WaterWater
Verbinding en gevoelsbeleving. Je emotionele belevingen en hoe dit te verwerken. Het proces van reinigen en helen. Aandacht voor oude pijn en verdriet om ruimte te maken voor het nieuwe in je leven. Emoties worden veroorzaakt door dat wat nog niet geaard en nog niet volledig verwerkt is.

 

Dare to Go - VuurVuur
Wilskracht en enthousiasme. De wil om positieve veranderingen te ontbranden. Het zorgt voor creativiteit, overvloed en kracht om jezelf te manifesteren op dat waar jouw pad naar toe leidt. Je zult inzien waar jouw gedachten het mogelijk en onmogelijk maken en gaat bewust kiezen.

 

Dare to Go - LuchtLucht
Lichtheid en het denken. Het bewustzijn van de lichtheid en de ruimte om naar je leven te kijken, om anderen werkelijk te zien, en zo de nog onbewuste mogelijkheden van jezelf te zien. Het element van expressie, passie, woorden en gedachten.

 

Je zintuigen worden op een zeer prettige doch andere manier geprikkeld. Je gaat de verbinding aan op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Niets wordt uitgesloten, alles mag er zijn. Van herkennen, naar erkennen, naar verkennen naar veranderen, naar leven.

Bezinken
Na het opdoen van veel nieuwe indrukken en energie is rust en ruimte nodig om dit alles te laten bezinken en beklijven. Zo ook na deze intensieve 10 dagen. Daarom heb je nog 3 dagen de tijd om alles te laten landen en te integreren. Tijdens deze vrije dagen is de begeleiding nog steeds beschikbaar.

Thuiskomen
Wie verre reizen doet, ontmoet veel verhalen. De cultuurshock, het terugkomen in de vroegere vertrouwde omgeving, echter mét de bagage van de reis, is een essentieel element: hoe wordt de ontwikkeling doorgezet, oude barrières en dilemma’s doorbroken en talenten verder gevoed?

In deze fase is er een overgang naar je normale leven. De begeleiding gaat hier, in een persoonlijke sessies, gewoon door.

De veranderde koers en de effecten van de ontwikkelingsslag komen in beeld: hoe wordt de verandering concreet? Hoe wordt werkelijk vanuit ware kracht gewerkt? Wat is het effect van de nieuwe vruchtbare bodem onder de dagelijkse activiteiten op je (werk)leven?

Dare to Go - Let's Go!